Koreczki z arbuza i fety

2
Koreczki z arbuza i fety

Przed Wami najprostszy przepis w historii bloga. Koreczki z arbuza i fety to genialny i niezwykle orzeźwiający dodatek do letniego aperitifu, a także wariacja na temat bardziej znanej sałatki przygotowywanej z tych samych składników. Finger food ma to do siebie, że świetnie sprawdza się podczas imprez towarzyskich. Małe przekąski można swobodnie zjeść właściwie w każdej sytuacji. Ze względu na ich rozmiary i praktyczne formy podania nie trzeba poświęcać tej czynności wiele czasu, poza tym nie wymagają okolicznościowej zastawy.

KORECZKI Z ARBUZA I FETY

Składniki:

  • arbuz
  • feta
  • kilka listków mięty
  • wykałaczki

WinoToskanii

Przygotowanie:

Listki mięty rwiemy na drobniejsze kawałki. Arbuza pozbawiamy pestek i kroimy w kwadraciki, podobnie jak fetę.

Bierzemy 1 kwadracik arbuza, kładziemy na nim miętę, potem kostkę fety i wbijamy wykałaczkę.

Koreczki układamy na półmisku i podajemy np. z dobrym Prosecco lub z Campari Soda.

Do zobaczenia „Pod Słońcem Italii”, także na Facebooku oraz na Instagramie.

Ania

Koreczki z arbuza i fety

Koreczki z arbuza i fety

koreczki z arbuza i fety

2 KOMENTARZE

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj