APULIJSKIE TARALLI
Składniki:
- 500 g mąki pszennej
- 150 ml białego wina
- 120 ml oliwy z oliwek
- sól
Przygotowanie:
Połączyć wszystkie składniki i zagnieść ciasto. Owinąć je folią kuchenną i odłożyć na pół godziny do lodówki. Uformować taralli. Wrzucić je do wrzącej wody, odcedzić, kiedy wypłyną na powierzchnię i wytrzeć papierowym ręcznikiem.
Piekarnik nagrzać na 190°C.
Taralli mieścić na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 40 minut albo na złoty kolor.
Smacznego!
P.S. Jeśli spodobał Ci się ten wpis albo masz jakieś pytanie, zostaw pod tekstem komentarz. Pamiętaj też, że czekam na Ciebie na Facebooku oraz na Instagramie @podsloncemitaliiblog, gdzie zamieszczam więcej ciekawostek, zdjęć i Włoch!