kawa

Parzenie kawy w kawiarce krok po kroku
kawa
kuchnia włoska

Parzenie kawy w kawiarce krok po kroku

Czasem piszecie do mnie z prośbą o poruszeniu na blogu nurtujących Was zagadnień. Zdarza się, że pomysły na posty podsuwają mi czytelnicy, innym razem znajomi. Tak właśnie było w przypadku obsługi moki. Moja dobra koleżanka – Ania – wyznała mi, że nic o niej nie wie, a bardzo chciałaby używać kawiarki na co dzień. Dla […]

Czytaj dalej:
caffè shakerato
dieta śródziemnomorska
kawa
kuchnia włoska
włoskie przepisy

Caffè shakerato, mrożone espresso

Caffè shakerato to prawdziwy klasyk wśród letnich napojów przygotowywanych na bazie kawy. CAFFÈ SHAKERATO: Składniki: espresso cukier 6-7 kostek lodu Przygotowanie: Kostki lodu wkładamy do shakera lub do słoika, abo do słoika, zasypujemy je cukrem – 1-2 łyżeczki na każdą filiżankę espresso. Przygotowujemy espresso i natychmiast zalewamy nim lód z cukrem. Zamykamy shaker i potrząsamy nim […]

Czytaj dalej:
domowe espresso
kawa
kuchnia włoska
włoskie przepisy

Jak domowym sposobem przygotować prawdziwe espresso, takie z pianką

Uwielbiasz włoskie espresso – mocne, ciepłe i koniecznie z delikatną pianką unoszącą się na powierzchni. Za każdym razem kiedy jesteś w Italii niemal upajasz się nim w lokalnych barach. Kupiłeś kawiarkę, zaopatrzyłeś się w doskonałą kawę i nic – Twoja kawa nie smakuje tak wybornie ja ta pita podczas wakacji, a przede wszystkim brakuje jej […]

Czytaj dalej:

© 2012-2019 podsloncemitalii.pl | Wszystkie prawa zastrzeżone | Kopiowanie i rozpowszechnianie bez zgody podsloncemitalii.pl zabronione