Dorada gotowana na parze

0
dorada gotowana na parze

Dorada jest pyszną i zdrową rybą. Można ją przyrządzić na wiele sposobów, a moim zdaniem najlepiej smakuje w najprostszej oprawie. Ugotowana na parze, nie traci nic ze swoich dobroczynnych właściwości, a kapary i oliwa zmieszana ze sórką cytrynową podkreślą tylko jej delikatny smak.

DORADA GOTOWANA NA PARZE

Składniki:

  • 4 filety z dorady
  • 4 łyżeczki kaparów
  • starta skórka z 1 niepryskanej cytryny
  • 6 łyżek oliwy z oliwek extravergine
  • ewentualnie sól

Przygotowanie

Filety z dorady gotujemy na parze.

W międzyczasie w miseczce mieszamy oliwę ze startą skórką z cytryny i ewentualnie ze szczyptą soli.

Ugotowaną doradę nakładamy na talerze, polewamy oliwą ze skórką cytrynową i posypujemy kaparami.

Smacznego!

Ania

P.S. Polecam również przepisy na doradę po śródziemnomorsku i na miecznika z grilla. Pamiętaj też, że czekam na Ciebie na Facebooku oraz na Instagramie@podsloncemitaliiblog. Jestem tam codziennie i zamieszczam jeszcze więcej włoskich ciekawostek oraz zdjęć.

dorada gotowana na parze

dorada gotowana na parze

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here