Makaron z miecznikiem

0
makaron z miecznikiem
MAKARON Z MIECZNIKIEM

  • 200 g makaronu
  • 150 g miecznika
  • 1 puszka pulpy pomidorowej
  • 1 łyżka posiekanej pietruszki
  • 1 ząbek czosnku
  • oliwa extravergine
  • sól
  • świeżo mielony pieprz

W pierwszej kolejności kroimy miecznika w kostkę.

Siekamy pietruszkę.

Nastawiamy wodę na makaron. Solimy ją. Makaron gotujemy zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu, dostosowując czas gotowania do czasu potrzebnego na przygotowanie sosu.

Na patelni podsmażymy ząbek czosnku z łyżką oliwy extravergine. Wyjmujemy czosnek i wrzucamy miecznika. Smażymy go przez 2 minuty. Wlewamy pulpę pomidorową, solimy, mieszamy i przykrywamy. Gotujemy przez 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Dodajemy pietruszkę i pieprz i gotujemy jeszcze przez 5 minut. Pod koniec gotowania łączymy sos z makaronem, mieszamy i podajemy.

Smacznego!

Ania

makaron z miecznikiem

makaron z miecznikiem

makaron z miecznikiem

makaron z miecznikiem

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here