Makaron na zimno z pomidorami, rukolą i kawałkami parmezanu

0
Makaron na zimno z pomidorami, rukolą i kawałkami parmezanu

MAKARON NA ZIMNO Z POMIDORAMI, RUKOLĄ I KAWAŁKAMI PARMEZANU

Składniki:

(4 osoby)

  • 400 g makaronu kokardki
  • 5 pomidorów
  • duża garść rukoli
  • 1 ząbek czosnku
  • 150parmezanu
  • sól

Przygotowanie:

Umyte pomidory przepołowić, wyjąć nasiona i pokroić w kostkę. Przełożyć je na sitko, posolić i odstawić na godzinę, żeby pozbyły się nadmiaru wody.

Po upływie godziny przełożyć do salaterki, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i przekrojone na pół liście rukoli.

Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu. Odcedzić, przełożyć na blachę do pieczenia wyłożoną papierem, polać oliwa z oliwek i ostudzić.

Zimny makaron wsypać do salaterki z pomidorami, dodać kawałki parmezanu, starannie wymieszać i wstawić do lodówki.

Podawać na zimno.

Smacznego!

 

 

P.S. Jeśli spodobał Ci się ten wpis albo masz jakieś pytanie, zostaw pod tekstem komentarz. Pamiętaj też, że czekam na Ciebie na Facebooku oraz na Instagramie @podsloncemitaliiblog, gdzie zamieszczam więcej ciekawostek, zdjęć i Włoch!

Makaron na zimno z pomidorami, rukolą i kawałkami parmezanu

Makaron na zimno z pomidorami, rukolą i kawałkami parmezanu

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here