Pesto z suszonych pomidorów i migdałów

0
Pesto z suszonych pomidorów i migdałów

Pesto z suszonych pomidorów idealnie nadaje się nie tylko jako sos do makaronu. Można nim smarować bruschetty i krakersy, można maczać w nim grissini. Podobno dobrze sprawdza się w duecie z polentą. W niedalekiej przyszłości na pewno ten wariant wypróbuję.

PESTO Z SUSZONYCH POMIDORÓW I MIGDAŁÓW

Składniki:

  • 100 g suszonych pomidorów
  • 25 g migdałów bez skórki
  • 25 g parmezanu
  • 3 ząbki czosnku (można nie dodawać)
  • 50 g oliwy z oliwek extravergine

Przygotowanie:

WinoToskanii

Pomidory wsypujemy do miski, zalewamy wodą i odstawiamy na godzinę.

W międzyczasie siekamy migdały.

Dobrze osuszone pomidory wrzucamy do miksera razem z posiekanymi migdałami i ewentualnie obranymi ząbkami czosnku. Miksujemy. Dodajemy parmezan i oliwę i miksujemy wszystko do konsystencji kremu.

Smacznego!

Ania


P.S. Jeśli spodobał Ci się ten wpis, albo masz jakieś pytanie zostaw pod tekstem komentarz. Jeśli wypróbowałeś mój przepis, możesz podzielić się w komentarzu własnym zdjęciem. Pamiętaj też, że czekam na Ciebie na Facebooku oraz na Instagramie. Jestem tam codziennie i zamieszczam jeszcze więcej włoskich ciekawostek oraz zdjęć.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj