Koreczki z arbuza i fety

2
Koreczki z arbuza i fety

Przed Wami najprostszy przepis w historii bloga. Koreczki z arbuza i fety to genialny i niezwykle orzeźwiający dodatek do letniego aperitifu.

KORECZKI Z ARBUZA I FETY

Składniki:

  • arbuz
  • feta
  • kilka listków mięty
  • wykałaczki

Przygotowanie:

Listki mięty rwiemy na drobniejsze kawałki. Arbuza pozbawiamy pestek i kroimy w kwadraciki, podobnie jak fetę.

Bierzemy 1 kwadracik arbuza, kładziemy na nim miętę, potem kostkę fety i wbijamy wykałaczkę.

Koreczki układamy na półmisku i podajemy np. z dobrym Prosecco lub z Campari Soda.

Do zobaczenia „Pod Słońcem Italii”, także na na Facebooku oraz na Instagramie.

Ania

Koreczki z arbuza i fety

Koreczki z arbuza i fety

koreczki z arbuza i fety

Poprzedni artykułSałata z mozzarellą i kwiatami dyni
Następny artykułWłoskie wakacje: pamiątki z podróży
Na imię mam Ania. Fascynuje mnie wszystko, co nieznane. Lubię minimalizm w architekturze, czyli "less is more", styl art déco, lubię dobrą muzykę, ciekawe książki, lubię pichcić i sączyć dobre wino. Kolekcjonuję gadżety zakupione w muzealnych sklepach (przynajmniej przed pandemią). Paznokcie zazwyczaj maluję na czerwono. Od dziecka jestem powiązana z Włochami, od 11 lat żyję w Lombardii. Trzy pierwsze lata spędziłam w Mediolanie. Właśnie mija ósmy rok, odkąd mieszkam z rodziną w miasteczku położonym mniej więcej 20 km na północ od Mediolanu i 25 km na południe od Lecco nad jeziorem Como. Na blogu opisuję kraj, gdzie zabytek znajduje się niemal na każdym kroku, a historia, krajobraz, zwyczaje, ludzie i kuchnia mienią się nieskończoną gamą kolorów. Zapraszam do mojej Italii!

2 KOMENTARZE

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here