Miecznik z grilla

0
Miecznik z grilla

MIECZNIK Z GRILLA:

Składniki:

Ryba:

  • 2 plastry miecznika (około 500 g)
  • 4 liście laurowe
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extravergine
  • sól
  • pieprz

Sos:

  • 4 łyżki kaparów w soli
  • 1 niepryskana cytryna
  • 4 łyżki oliwy z oliwek extravergine
  • 1 łyżeczka oregano
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Sos:

Kapary płuczemy i starannie odsączamy. Z umytej cytryny ścieramy skórkę i wyciskamy sok. W niewielkim naczynku mieszamy kapary, sok i skórkę z cytryny z oliwą, oregano, solą i pieprzem.

Ryba:

Plastry miecznika nacieramy oliwą, następnie solimy i pieprzymy. Rozgrzewamy ruszt lub patelnię grillową i opiekamy na niej rybę razem z liśćmi laurowymi po ok. 4 minuty z każdej strony. W międzyczasie podgrzewamy w garnuszku sos. Miecznika podajemy na gorąco, polanego sosem.

Smacznego!

Ania

Miecznik z grilla

Miecznik z grilla

Miecznik z grilla

Miecznik z grilla

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here