bazylia

Likier cytrynowo-bazyliowy
bazylia
digestivo
kuchnia
Liguria
północne Włochy
włoskie przepisy

Likier cytrynowo-bazyliowy

Bazylia przywołuje na myśl pesto, spaghetti z sosem pomidorowym, bruschettę i wiele innych przysmaków typowych dla włoskiej kuchni. Jej zapach jest nie do podrobienia i jednoznacznie kojarzy się z Italią. Na bazie bazylii można przygotować znakomity digestif, czyli likier na trawienie. Liście bazylii powinny być jednak jędrne, niepryskane i przesycone słońcem, dlatego najlepiej wyhodować roślinę […]

Czytaj dalej:
bazylia
kuchnia
szałwia
włoskie przepisy

Ziołowe czipsy z majonezowo-limonkowym sosem

Spodziewacie się gości, ale brak Wam pomysłu co podać, żeby nie było banalnie. Jeśli macie w ogródku lub na balkonie własną hodowlę ziół, to warto pokusić się o przygotowanie oryginalnych czipsów, czyli aromatycznych listków smażonych w panierce. Doskonale spiszą się w roli letniej przegryzki i nawet się nie obejrzycie jak znikną z półmiska! ZIOŁOWE CZIPSY […]

Czytaj dalej:

© 2012-2020 podsloncemitalii.pl | Wszystkie prawa zastrzeżone | Kopiowanie i rozpowszechnianie bez zgody podsloncemitalii.pl zabronione